Inlägg gjorda för exakt ett år sedan

Kikade bak i arkivet ett år och fann detta

EN RIKTIG SÖNDAG


Kom hem sent igår, sov fem timmar, åt frukost, facebookade lite, gick på långpromenad/sightseeing i Aix och övade på att prata franska samtidigt med en klasskompis, köpte skinka, yoghurt (som smakade crème faiche, det var antagligen crème fraiche, tusan), baguette från Jacob's boulangerie, gick hem med maten, jag och C åt, jag chattade på franska (!) och nu. är. jag. helt. slut. Känner av att jag inte sovit mycket. Så nu ska jag läsa Harry Potter och vila lite så jag orkar vara social under middagen.

Värdelöst med nya bilder, tog inga igår. Har bara massa Marseille-bilder. Så här är en!

Ps. Det är så kul att ni läser! Blir så glad! Känns inte så långt bort liksom här bland jättekottar (måste fota), olivträd och en och annan palm.
Och detta, haha

RIEN DE SPECIALJag är mycket gladare än så här, har bara lite tråkigt och är övertrött. Ännu större anledning att lägga sig, så ni inte behöver stå ut med sånahär inlägg. :D

Bonne nuit!

à Nice

Jag blev inte friskare av att flyga plan, snarare tvärtom. Mina senaste förkylningar har hållt i minst 3 veckor. Hoppas denna är ett undantag för jag har ingen lust att missa de tre första av kursen. Idag missade jag introduktionen.
Och vad i hela friden har hänt med mitt vänstra öga? Det gråter hela tiden, kliar och halva ansiktet ömmar.
Slut på klagan. Tur att jag har väldigt söta klasskompisar, alvedon, aspirin, strepsils och utsikt mott ett apelsinträd från sängen.
Ps. Jag har fått min gasspis att fungera och är väldigt stolt över det.

Förresten


Prova semlan på riddarbageriet på riddargatan 15 (nära armémuseum om det säger något) om ni håller till i Sthlm för tillfället (eller permanent för den delen)! Min vän Ulle och jag fikade där igår och tyckte den var très bon (mycket god).Det är då inte den här för det här är jättesemlan jag gjorde till mamma på hennes födelsedag förförra året. Men den får symbolisera riddarbageriets semla också.

TimingSåhär suddig som jag blev på bild strax innan jag åktet till Arlanda och Aix förra januari, ja så suddig känner jag mig nu innan avresan till Nice imorgon. Beror inte på kameraoskärpa utan på förkylning. (Hoppas på att jag automatiskt blir frisk när jag landar på aeroport Nice Côte d'Azur! Vad tror ni om oddsen? :))))

Jaja, har ju hela dagen imorgon att kurera mig i den nya lägenheten om så inte blir fallet.

Jag lär precis klara mig från övervikt, har ett bagage som ska checkas in och ett handbagage + handväska (axelremsväska kanske det heter i mitt fall? är handväska bara en såndär man liten? finväska skulle jag kalla en sån kanske) och laptop.

Till slut en bekännelse: jag tycker duvor är ganska fina. I alla fall när de tvättar sig i fontäner och så. Fåglar är fina överhuvudtaget.Coco Choco Chanel Coco Chanel Chocolat


På söndag bär det av till Nice igen och på måndag börjar franska 2. Hemskt svårt att packa i vanlig ordning.

Igår var jag och hälsade på mina gamla lärare i mitt gamla gymnasium! Det gick över förväntan bra, då jag faktiskt hittade dem och hann även prata en stund med allihop! Hade himla bra lärare. Och det var kul att se hur vår gamla datorsal förbättrats, inga gnissel-stolar längre. Hur många timmar spenderade inte vi där med indesign, photoshop, illustrator och dreamweaver, reportage, tidningar, kokböcker, fotoprojekt, stillbildsfilm och ja, allt. Fint har det blivit.

Jag sitter här och undviker min packning som stirrar på mig, är tvungen att välja bort saker, men jag vet inte vad jag ska ta bort.

Nä nu måste något ryka. Lyssnar på French can can och skrattar lite (förklarar rubriken), den gick på musikkanalerna i frankrike hela tiden!

My


Snusmumriken hällde vatten över glöden och sa: Nå-å?
Nu vill jag sova igen, sa lilla My. Jag sover alltid bäst i fickor.
Jaha, sa Snusmumriken och stoppade henne i fickan. Huvudsaken är att du vet vad du vill.


(Tove Janssons Farlig midsommar)

Tyckte det var lite fint bara.

Suomalainen

Har förtidsröstat för det finska presidentvalet idag på finska ambassaden! Yey.
Mest det jag ville säga, har förövrigt haft en lugn och trevlig fredag.
Bon week-end!

Resultat av rastlöshetHäromkvällen pysslade jag med det här medan jag tittade på James Bond.

Och på tal om film (försök till någon slags smidig övergång till annat ämne) så har jag varit på bio hela tre gånger under veckan! I torsdags såg Olivia och jag Simon och ekarna - finns inte mycket mer att säga än; se den!Igår såg pappa och jag Lejonkungen i 3D. Disney är fantastiskt. Punkt. För övrigt en obeskrivlig upplevelse att se den som musikal i London något år sedan. Jag menar titta:Tredje filmen blev Sherlock Holmes - a game of shadows som Sophia och jag såg tidigare ikväll. Mycket effekter och Noomi Rapace är med!Samtliga filmer sågs på olika biografer, Sergel, Kista och Camera.

Nu ska jag lägga mig och läsa nästa bok efter Farlig Midsommar, vilken det nu blir. Bonne nuit!

Hemmablind?


Varför har jag aldrig gått igenom mammas och pappas böcker de samlat på sig genom åren? Det är som en skattkammare i källaren!! Dickens, Strindberg, Minna Canth, Aleksis Kivi, Emily Brontë, Saint-Exupéry, Camus, Shakespeare, Ibsen, Tove Jansson... etc etc.

Började med att läsa den gladaste och tunnaste boken, passar min jullovs-hjärna; Farlig Midsommar av Tove Jansson. Dessutom väger den upp Snabba Cash som ju inte är värsta solskenshistorien.

Mamma tappade hakan när jag bar upp alla böcker jag ville läsa... Jag fick välja bort en del också, när ska jag hinna liksom.

Hittade även fyra grekiska pjäser och dikter av Jacques Prévert. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja när jag läst ut Farlig Midsommar, den kommer jag typ vara klar med efter helgen. Vill läsa alla samtidigt, men det går ju inte för sig. Gillar det här dilemmat starkt, värre problem kan man ju ha!


La place rouge était vide


Hoppas ni haft en fin jul ni som läser! Uppdateringen har varit non-existent och ändå hänger ni kvar, tappert.

Tiden har gått himla fort sen jag kom hem. Välkomnad med snö var fint, den skulle gärna få komma tillbaka nu och gärna stanna i mer än en kväll. Firade jul med mamma, pappa, farfar och hans vårdbiträde, det var lugnt och fint. Och på juldagen var det middag med resten av pappas sida av släkten. Firade nyår på middag med kompisar jag inte sett på lääänge och sen med kompisar jag lärt känna i Nice, himla fint.

Sen dess har jag träffat massa vänner, köpt klippkort på simhallen, bytt Nice-lägenhet, tagit sönder glasen på mina glasögon (som nu är bytta, världen är väldigt skarp helt plötsligt), tagit blodprov, åkt väldigt mycket kommunalt och läst bok. Väldigt bra att ha bok med sig när tunnelbanan är sen eller när man är på bussen, men när jag läser Snabba Cash så blir jag lite paranoid. Jag åker ju liksom kring där boken utspelar sig och då känns det ganska nära, börjar liksom snegla på de som sitter i vagnen och tänker mig deras livshistorier. Kanske har någon en likadan historia som någon i boken? Sjukt tanke fast ändå inte alls.

Nu ska jag snart iväg igen och träffa Olivia i stan, vi ska bland annat in på Indiska, äntligen haha. Imorgon planerar jag att ta det så lugnt som det bara går, inte åka någonstans. Mycket passande på en röd dag. Det längsta jag tar mig är möjligtvis simhallen.

Ska försöka få upp en bild eller två och inte bara text! A+! (A plus tard = typ hörs senare)

RSS 2.0