Heippa

 
Nu åker jag till Finland med familjen i en vecka, förhoppningsvis hänger jag mest på denna brygga! Vi har tydligen haft blåalger där någon vecka sen, men hoppas hoppas hoppas man kan bada nu i alla fall.
 
 
 

God morgon

 
(Ursäkta stök i bakgrunden.) Jag är väldigt färgglad idag, min tröja lyser. Nu ska jag iväg och jobba. Ha en fin dag!
 
 

Mer av Nice

 
 
Föräldrarna kom och hälsade på.
 
 
Vi gick och tittade på la cascade (vattenfallet) vid Colline du château.
 
 
Jag var glad och njöt av vädret och utsikten!
 
 
Vi tog även bussen till Cimiez (ett kvarter i Nice) och tittade bland annat på rosträdgården.
 
 
Efter att mamma och pappa åkt hem, drog Therese (tyvärr ej i bild), Olivia, Agnes och jag till Cap Ferrat och vandrade längs havet i någon timma.
 
 
Hade knytis hemma hos mig med persiskt nyårstema trots att nyåret redan varit.
 
 
Asta och Jasmina bodde hos mig några dagar medan de gick på workshops i orientallisk dans. Följde med och kollade på en show på parc Phoenix!
 
 
Elin bjöd på imponerande födelsedagsfika!
 
 
Sista veckan åt jag och denna dam en hel del yoghurtglass, simmade, hängde på stranden och i parken.
 
 
En kväll ute sista veckan med bland andra Nils, Agnes, Malin och Malin!
 
 
Mer hav såklart, det är ju min blogg.
 
 
Och så några bilder lånade från Olivia eftersom jag tyvärr har så dåligtmed bilder på klassen.
 
Vi hejade på Sverige i Eurovision song contest hemma hos Lena och Rasmus. Hejandet gav visst resultat!
 
 
En bild från Elins födelsedagsfika, Elin i blått och bredvid Vicky, Katinka och David.
 
 
Knytis! Förberedelser i köket.

Update Vicky fotade och skrev inlägg om knytiset på sin fina blogg, kolla in. Passa på och kolla in resten av hennes blogg när ni håller på! :) 
 
 
Och sist men inte minst när jag blev överraskad med tårta och ballonger av Olivia, Agnes och Nils eftersom jag varit i Sverige under min födelsedag. Jag som trodde Olivia och jag skulle till henne och äta gröt som vanligt efter yogan bara, tji fick jag. Fint!
 
Tack för äventyret Nice!
 
 
 

Nice våren 2012

 
En liten bildsammanfattning på det sista halvåret i Nice.
 
 
Jag vet inte hur många bilder på havet jag har...
 
 
Vi drog till Menton under den årliga citronfestivalen, en fransk stad nära Italienska gränsen! Gick på museum, åt matsäck i solen, promenerade runt och åt tarte citron.
 
 
Vi pluggfikade (eller fikapluggade) en hel del på franskt vis.
 
 
Min fina balkong där jag spenderade en himla massa timmar, gärna i morgonsolen.
 
 
Åkte och hälsade på min gamla värdfamilj i Aix-en-Provence.
 
 
Köpte Mimosa-blommor som blommar vackert i februari varje år i Provence.
 
 
I mars åkte jag hem över Norouz (persiskt nyår) och min födelsedag som är i samma veva, här är vårt fina nyårsbord.
 
 
Målade och dekorerade lite ägg.
 
 
Tillbaka i Nice försökte jag mig på det här med vit jeansjacka. Har blivit en favorit!
 
 
Tog mer bilder på havet: här en dag när jag var på väg hem nånstans ifrån via strandpromenaden och bara gick och la mig i solen för mig själv och lyssnade på musik.
 
Fortsättning följer.
 

Le jour, c'est la vie des êtres, mais la nuit, c'est la vie des choses

Tar tillbaka det där om att det är grått, det är varmt och fint nu! Och jag har joggat, spännande att se vad kroppen säger imorgon. Men det kändes bra under tiden och det känns bra nu. :)))))

Rubriken är ett Alphonse Daudet-citat från mammas kurslitteratur, hon läser också en sommarkurs. Har inget med inlägget att göra men tyckte det blev en fin rubrik ändå haha.

Fritt översatt "dagen, det är varelsernas liv, men natten, det är tingens liv".Pluggdag

Igår och idag har jag förmånen att kunna sitta hemma (helst i trädgården i solskenet) och plugga. Vilken sol undrar jag just nu dock? Grått ute. Ikväll jobbar jag.

Följer knappt tv-program men när So you think you can dance går skriver jag typ in det i kalendern eheh. Här är några moments.Bilderna är länkar, det gick inte att bädda in youtube-klipp i inlägget. Hoppa fram en minut på de två sista ifall ni bara vill se dansen. Två favoritdanser och sen en audition. Att det går att röra sig så??


Happy bird?Je t'aime osvLite kul att veta kanske, inbillar jag mig i alla fall: min bakgrund på bloggen är en bild jag tog i Paris 2007. Minns inte var, men det finns en "kärleksvägg" där folk från hela världen skrivit "jag älskar dig". Fint tyckte jag och har inte tröttnat på den än *ta i trä*.


There is a crack in everything that's how the light gets in


Fint från balkongen vid solnedgång.

Jobbat, powernapat, promenerat och yogat idag, i den ordningen. Och nu kom sommaren på riktigt? Det är så fint väder.

Bonne nuit tout le monde.


Trop bien


I lördags spenderade jag eftermiddagen och kvällen på en ö utanför Vaxholm hos denna fina människa, Sophia. Hon hade avskedsfest då hon snart åker till Australien för att plugga ett år! Vädret visade sig från sin absolut bästa sida och vi satt ute hela tiden, de bor så vackert därute. Jag menar titta:Detta är då på väg med ångbåt in till Nybrokajen för att göra stan för de flesta :)

Hemskt fint hade hon ordnat det! ♥


Le coeur léger


Tog en promenad idag för jag tänkte att det skulle hjälpa mot det jobbiga. Mina promenader är viktiga för mig: lyssnar på musik, går automatiskt i takt till den och bara tittar på allt fint. Hade en himla bra promenad idag alltså. Det här kommer låta lite (ok, ganska mycket) disney-utopiskt, men blir så himla glad av att titta på träd, blommor, fåglar osv. När syrenerna fortfarande blommade kunde jag inte sluta titta på dem, min absoluta favoritblomma liksom, men nu när de inte blommar tittar jag på deras blad istället och blir glad. Speciellt en liten fågel som hoppade på en gräsmatta har fastnat som en klar bild på näthinnan och även en gammal man som jag från långt håll såg sitta i kvällssolen i sin trädgård gjorde intryck på mig. Det såg ut som det perfekta lugnet på något sätt.

Kom hem, tog en antiinflammatorisk tablett, åt jordgubbar med grädde och sen har jag mått mycket bättre, på riktigt liksom. Coolt.

Nu ska jag återgå till boken!

RSS 2.0