I'm on a high


Ringde precis min värdfamilj!!!!! Monsieur svarade!!!!! Han var trevlig, pratade lite långsammare så att jag hann med och jag fattade allt!!!!! Jag pratade franska och han förstod vad jag sa!!!!!

Bloggar senare så slipper ni alla utropstecken!!!!!

17 timmar kvar!!!!!!Soitin just "mun" perheelle Ranskaan!!! Puhuin monsieur:n kanssa, ymmärsin kaiken!!!


TittaTitta vad jag fick från Thailand av snälla M och farbror. Jag är nog allt lite kär i den. Tack!

32,5 timme kvar... (hehe)


Les cadeaux
Tack Laura, har på mig det nu :)The book of my dreams typ! Och en lathund för raggning på franska (à la Elise), hahah.(Mamma: "Hyvänmenoa?") :D I love it Elise.Boken från Camille ska jag börja läsa på flyget, perfekt! Och Choklad från Malin och Ida sitter ju inte helt fel!Superfina blommor från Gordana och Hanna!

Till nästa gång lovar jag att jag skaffat lite spel och kol haha.


Fina vänner


Fina vänner jag har, tack alla för i kväll. ♥ Imorgon kommer det förhoppningsvis upp några bilder på fina presenter. Tack igen. :)

Annars blir det nog en ganska kaosig (läs kaos-ig) dag imorgon, vill hinna köpa det sista, åka skidor med mamma, träffa kusin, packa, åka till farmors grav och hälsa på farfar. Hinner jag ska jag träffa Sophia också som tyvärr fick förhinder idag. Måste hinna träffa henne innan lördag! Det går liksom inte annars. Har en stark känsla av att en del av den här listan får vänta till fredagen.Från resan till Paris i ettan. Finns så häftiga gatunamn i Frankrike!

3 dagar kvar... (egentligen 2 hela dagar)

Hej jag gråter

dsc00371 (MMS)

Hej jag gråter


Gentlemen, I wash my hands of this weirdness


Ser framemot i morgon kväll. Den (alltså kvällen) blir lite fransk och mycket trevlig som jag har planerat det. Hoppas att ingen är allergisk mot lök. 

Jag har ett favoritord har jag kommit på. Filmmagi. Hör ni hur vackert det låter?

Exempel på vad jag tycker är filmmagi (bästa jag kunde hitta just nu från HP 7 part 1 Tale of the Three brothers, but you get the picture)+ en scen från Pirates of the Caribbean som jag inte hittar just nu.

Sova. Nu. 


Hah


Bra morgon! Jag är peppad.

Och snart ska jag till Hallwylska museet och se utställningen Huset som tiden glömde med Teresa, ännu bättre!(Bilden är en länk)


4 dagar kvar...


Paus i packandet
I går utnyttjade jag mitt presentkort som jag fick i studentpresent och köpte dessa på Hallbergs guld. Ville ha något som jag kan ha kvar hela livet och komma ihåg att jag fick de (typ) när jag tog studenten! Fotona blev helt ok med tanke på att de är tagna med en digitalkamera som är lite sliten.Julklapp från Sophia! Baka i Aix tjoho! MUMINFORMAR ♥Här är bilder på vad jag fick av mor och far minus tandborsteMamma upptäckte förresten att hennes hotell ligger på samma gata (hon åker med i någon dag nu i början), ett gatunummer i från min värdfamilj, och hon bokade innan vi visste var jag hamnar. Haha!

5 dagar kvar...


Packapackapackapacka

dsc00369 (MMS)

Packapackapackapacka


Sids squidsIce Age 2What women want

Älskar att det går så många filmer under julen. I morgon och på tisdag är det Pirates of the Caribbean, har alla på dvd men det är en helt annan sak att se dem sändas på tv. Håller ni med?

6 dagar kvar...Hjälp


Jag har precis fattat (poletten trillade liksom ner) att jag åker på lördag. Nu måste jag ju verkligen fixa med packning och allt!

Fick en Lonely Planet Provence-guidebok idag av min farbrors familj, hittade gatan som min skola ligger på i den!

Narnia var bra, highlights var effekterna och Caspian. Minus för jobbiga ungar i raden bakom.Bonne nuit.

7 dagar kvar...


Julafton


Sitter här och julmyser/slappar framför tv:n och datorn med mamma, pappa och undulat. Farfar och kusin har varit här tidigare i kväll också. Jag, mor och far öppnade klappar sen. Fick en superfin bad/morgonrock som kommer skydda mig från den franska inomhuskylan, två presentkort och en eltandborste. Användbara grejer!

Jag växlar mellan att känna nervös och lycklig förväntan å ena sidan och total panik å andra sidan över att jag åker så snart. Min familj och släkt är så viktiga för mig, kommer sakna dem stört mycket (även de som inte bor i Sverige, i la France kommer de kännas ännu längre bort). För att inte tala om vänner!!!  Ja, även om det bara är 4 månader.

I morgon blir det Narnia med Ulle och sen släktmiddag på kvällen. YEY!

Tänkte fel i går så nu är det 8 dagar kvar...

Mobilblogg - vår fina gran

dsc00367 (MMS)

Mobilblogg - vår fina gran


GAAH


Har precis fått svar från min värdfamilj, från madame, som jag mejlade i morse!! Verkar hur trevlig som helst på mejl i alla fall om man kan bedöma sånt. De har en 18-årig dotter som bor hemma, kul med en jämnårig. Jag åker om drygt en vecka!!!

Välkomna till min Aix-en-Provence-blogg i alla fall. Ska plugga vårterminen i Aix i Frankrike och det är väl det bloggen kommer handla om (mest mig och Aix då, inte plugg). Håller fortfarande på med designen så det ser inte riktigt ut som jag vill än (host headern).

8 dagar kvar...


RSS 2.0