Mirror mirror on the wall


Snow White and the Huntsman såg Laura och jag i söndags.Kirsten Stewart och ett troll.Charlize Theron skrämde mig, duktig på att spela galen häxa.

Kanske lite väl i råaste laget, tycker sådana här filmer behöver lite mer humor. Men det är ju himla subjektivt det där. Kul med fantasy i vilket fall! Och kul att gå på bio.


Snabb update


Tack fina för kommentarerna på förra inlägget, det får stå kvar.

Har en liten paus idag, jobbade hela dagen igår och så jobbar jag kväll imorgon och övermorgon. Blir att läsa lite Egypten idag. Hade en fin helg mestadels inne i den stora stan, fika, picknick och bio!
Kropp och själ

Nu skriver jag ett trist inlägg men då kanske de negativa tankarna kan får stanna just här: i inlägget.

Jag får ju betala för mina infall, som att börja dansa igen och testa att jogga. Trots att det är skonsam dans så kände jag mig så inflammerad i musklerna dagen efter första lektionen att jag gav efter och började ta mina antinflammatoriska tabletter jag fick på akuten förra sommaren. Har hemskt svårt för att ta mediciner över huvudtaget, undviker det så länge jag kan egentligen.

Vet inte hur jag ska beskriva värken bättre än att det känns inflammerat. Från foten, genom vaderna, knäna, låren, höften, in i magen, bröstet, genom armen uti fingrarna och genom nacken upp i huvudet. I halva kroppen, det växlar, ena dagen är det vänster sida, i bästa fall har jag en mellandag utan värk och sen vanligtvis höger sida och sen börjar det om igen. Vanligtvis är det "bara" spänt och gör ont i en eller några delar av kroppen åt gången, vilket gör mig trött, men det kan jag ta. Men när det är riktigt jobbigt är det som det var efter dansen: kan inte sitta still för då vill jag bara röra mig, typ springa iväg från värken men orkar inte röra mig hela tiden för då spänner jag mig för att på något annat sätt försöka fly värken, blir så stressad, spänd och rastlös och irriterad att jag börjar andas dåligt (med axlarna uppe vid öronen) och får svårt att somna. Värken orsakar massa stressreaktioner helt enkelt och jag som den känsliga person jag är har svårt att värja mig.

Så den dagen efter dansen glömmer jag gärna, för jag blir på så dåligt humör. Tror det är en anledning till att jag har svårt att svara på hur mycket och hur ofta jag har ont när jag blir frågad, förtränger det helt enkelt.

Men jag älskar dansen ändå. Innan förra lektionen förberedde jag mig med en tablett och sen tog jag en efteråt och visst hade jag den vanliga värken + träningsvärk sen (bra värk!) men inte den där hemska, extrema! Väljer att tro att kroppen vänjer sig och att jag lär mig slappna av under lektionen så att jag inte retar upp musklerna.

Jag sprang inte alls långt igår och slutade direkt när det kändes i knäna. Men det var på asfalt och lite backigt så nu idag har värken (den inflammerade) tilltagit mer och mer. Den är inte lika hemsk som efter första danspasset men det gör ändå väldigt ont alltså. Tabletten funkade inte för 5 öre och det krampar lite ibland. Vill inte sova för det är ett sånt projekt att somna. Sitter alltså vid datorn för distraktion, slippa tänka på att det gör ont. Eller slippa tänka överhuvudtaget.

Vill bara inte låtsas som att allting är perfekt hela tiden, men vill inte låta negativa tankar ta över heller. Så är det i alla fall, och jag lovar att jag jobbar så hårt för att fixa det här. Förutom att det gör ont så känner jag mig mycket starkare och sundare i kroppen än förut, rör mig mer och med glädje. Yogar, simmar, dansar, promenerar för att jag vill och inte längre för att jag borde. Det är ganska stort för mig.

I det stora hela är jag ganska stolt över mig men har ganska långt att gå fortfarande. Det är ju en mental härva som ligger bakom min stress och allt det onda, kropp och själ hänger ihop helt enkelt. Sakta men säkert helt enkelt.Ps. det skrämmer mig nåt enormt att öppna mig så här. Men det är nog nyttigt.

Update: loggar in var femte minut, läser om och vill radera hela inlägget. Ångrar mig, loggar ut och så om igen. Nej nu får det stå till imorgon åtminstone.


Insnöad på Egypten


Något jag verkligen gillar med min Egypten-kurs på SU är alla små fakta. Det som gör att man verkligen känner att det är faktiskt människor vi studerar. Som att arbetarna som byggde pyramiderna tillhörde olika skrån och hade ett annat yrke förutom att bygga pyramider alltså. Och för att hålla ordning på stenblocken märktes dem med respektive arbetslags namn, till exempel "de gröna" eller faktiskt "de nyktra" (min lärare gissade att de kanske ägde en pub eller något)!

En annan grej är att barn kunde döpas enligt det första man sa när denna föddes. När Nefertiti föddes utbrast någon antagligen "Nefer!" alltså skön/vacker och när Imhotep föddes sa man just det, vilket betyder: han som kommer i frid. Och ännu roligare är det att jämföra det här med till exempel filmtolkningar idag, för i första mumienfilmen heter mumien just Imhotep.

Här har vi honom.


Han som kommer i frid?


Mvh Hon som plötsligt vill bli egyptolog

HTC wildfire s

Hej! Sitter här och övar på min nya TOUCH (!) mobil, tänk att jag övergav min knapptelefon. Men det var nog dags att gå vidare helt enkelt. En HTC modell äldre har jag nu och är supernöjd än så länge. Och så är jag ljushårig igen och hår blivit av med allt det slitna, skönt. Men inte mig emot att lönen kommer på måndag :)Dagen har börjat med strålande väder så här på midsommar här i Stockholm. Efter lite yoga och frukost tog jag en morgonpromenad/joggingtur i morse, testade om knäna orkade och det verkar de göra! Dessutom överraskande jag mig själv med att orka bättre än jag trodde. Kanske att knäna skulle orka regelbunden jogging om jag fixar riktigt bra skor och sprang på mjukt underlag i skogen? Hoppas.

Annars hår jag dock haft hemskt ont i magen, blä. Varit sängliggande nån timma nu, men nu börjar det ge sig. Bra det, är så pepp på att gå ut i det fina vädret!

Glad midsommar på er var ni än är i världen!


Iiiiiih forts

Alltså jag skämtar inte, så sjukt kul! 90 min var ju över innan jag hann blinka typ. Braaaaaa sommarinvestering Vida! Åh

Iiiiiiiiih

Har dansat mitt första danspass på tre år! Underbart!! /barnsligt glad tjej

A Sthlm


Är tillbaks i Stockholm efter 8 fina månader i Nice förresten. Ska läsa en sommarkurs, gå en danskurs, förhoppningsvis yoga, simma samt jobba lite.Kram!

Just nu vill jag


♦ gå till biblioteket i den fina svenska sommarn som börjar återvända och låna böcker
♦ se om alla Star Wars-filmerna
♦ baka
♦ sova lite
♦ yoga
♦ äta av den nya glassen som står i frysen

Tror jag börjar med att sova faktiskt.Baka nåt sånt här kanske? Det roligaste är ju att dekorera!

RSS 2.0