Via iPhone

Sitter och leker med mammas iphone nu när jag är hemma och har chansen. Är ju inte riktigt så high-tech att jag har touchmobil själv än. En vecka sen badades det i Medelhavet och här är det snö! Känner mig ganska inkastad i julstämning helt plötsligt, det är till och med jul med Ernst på tv just nu. (Tror ni det står i hans kontrakt att han måste vara sådär väldigt sympatisk?) Ikväll är det jag som gör Janssons frestelse och bakar finska julstjärnor med mamma (smördegsstjärnor med plommonsylt i mitten). Antagligen tar vi ett glas beaujolais till det eftersom den inte är så hållbar. Glögg vore nog mer passande dock. Men lite franska ska vi väl vara! Snart kommer mor med ingredienser och då lagar jag vegetarisk thaicurry, ni anar inte hur länge jag velat göra det! Nu är mat-Tina på tv istället, hon är ju också sådär sympatisk. Vi hörs, god jul i förskott!

Un séjour ensoleillé, enrhumé et enrichissant


Det har varit så mycket nu så jag har då inte alls hunnit blogga. Nu är jag klar med alla tentor i alla fall, vi har firat Lucia två hela gånger, mamma har hälsat på förra helgen (då hon fick bada i havet!), vi har haft julfest på skolan, utgång(ar) med klassen, sista lektionen igår då vi hade poetry-slam och alla gjorde så fina dikter. I går kväll köpte jag julklappar och bjöd Malin på middag och just när Malin gick ringde Linnea som var på väg hem från stan så vi satt i mitt kök och drack te och pratade. I går förmiddag då badade vi! Den 15 december liksom! 17 grader i havet och strålande sol. Här kommer bilder!Agnes, Linnea, Ida och jag igårSåhär soligt var det när mamma badade i måndagsVår fina och duktiga Luciakör!Här sjunger de på julfesten i skolan med finafina Olivia som LuciaPlace Massena has gone bye bye... Detta är det närmaste julkänsla jag har kommit so far härSamarbete mellan Nice och Sverige; granenJulgranar som säljs i strålande sol på Promenade des AnglaisMin gata! Bor längre fram på denPå den finns citronträd bland annat


Nu ska jag packa och städa och försöka laga mat av det jag har i kylskåpet. Imorgon åker jag hem, får se om jag hinner blogga nåt mer innan!

Kram!


À la place d'étudier...Hoppa fram till 1:40!... je regarde la danse sur youtube. Här är två favvoklipp, en med den fantastiska dansande publiken på The Last Bounce i Globen förra året och en med Jeanine Masons tangosolo från när hon vann So you think you can dance. Piruetterna 0:14... Sjukt vilken kontroll.

Nej nu tillbaka till hemtentan!


Soupe au butternut


Försöker mig på att göra butternut squash soppa just nu.I'ill let u know hur det gick. Spännande eller vad!?Le vertigeHemskt fint med frost uppe i bergen, minns dock inte vad guiden sa att det hette på franska, zutByn Moustiers Ste Marie, de gör fint porslin (la faïence) därVackert!! Som barrage du Bimont som ligger vid Ste Victoire-berget i Aix ju.

För övrigt var vår guide i bergen höjdrädd (le vertige = höjdrädsla). Hm...

(Ber om ursäkt för överexponerade bilder, det var så kameran ville ha det och ni vet, då ska man ju inte bråka.)RSS 2.0