Москва́

 
 
Två bilder från när jag var i Moskva några helger sen! Syns inte på andra bilden, men det är vid ett kloster. Superhöga träd och jättehöstigt och fint. Så när jag tänker på Moskva nu ser jag istället för kupoler bara träd!

Tror det var Gomorron Sverige (kan ha varit Go'kväll också) som jag kollade på någon dag sen och Josefin Sundström var gäst. Hon berättade om när hon varit i Japan och beskrev det som att hon minns att det skulle ha varit alldeles tyst där. Det förstod hon ju att det inte varit sa hon, men det var den känslan hon hade kvar. Det var det som fick mig att börja tänka på vad som för mig på något sätt blivit Moskva: höga höstträd. Mest gula löv.
 
 
 
 

Gingembre


1. Te med färsk ingefära
2. Varm nyponsoppa
3. Kycklingsoppa
4. Varm mjölk med honung
5. Glass
6. Alvedon
7. Halstabletter
8. Frisk luft
 
 
Såhär har kuren sett ut under min uppväxt. Vitlök har mina föräldrar också försökt promota men jag är inget fan. Men håller med om att det vore bra.
 
En bra grej med att vara sjuk den här gången är att inte bo själv måste jag säga. Men feber i snart en vecka börjar bli tröttsamt. Trodde jag skulle varit frisk efter helgen! Vill. Vara. Frisk till mänskliga rättigheter-föreläsningen nästa vecka.
 
Läser första terminen på juristprogrammet och trivs än så länge. Ser verkligen framemot Europarätten som började nu i måndags. Jag gillar att kraven är höga på programmet, samtidigt som jag måste akta mig så jag inte stressar upp mig över det. Tror min stora utmaning lligger i att palla betygshetsen, sätta gränser för mig själv och inte glömma bort glädjen i att lära sig saker. Inte helt lätt tycker jag...
 
Biiiiiz
 
 
 
 

Franska och tentaplugg

 
Alltså jag som tänkte sluta blogga typ. Men jag får väl vara lite ambivalent då.
 
För jag vill berätta att jag varit på språkcafé ikväll med trevliga människor och pratat franska! Det gjorde mig lycklig. Speciellt när jag sitter och tentaplugger inför fredag just nu, är så stolt att jag bröt mig ur "måste-plugga" tänket och hakade på en kompis som frågade om jag ville följa med.
Blev dessutom så pepp av att jag och Ida som pluggade tillsammans idag snackade om hur bäst hantera betygshets och stress och om hur underbart språk är.....! Viktiga ämnen alltså.
 
Jag kan helt ärligt säga att det här skulle ju aldrig gått i högstadiet eller gymnasiet, hade bara kört på.
 
I helgen skulle jag egentligen på en kurs i perspektivlära (teckning) men den blev inställd. Så himla tråkigt! Men ska göra annat kul, gå på en sittning på uni med trerätters och fest och även fika med en kompis. Fint!
 
På tal om fint. Hösten är så jäkla fin!!! I Moskva några helger sen när vi åkte dit med familjen var det sjukt fint höstväder. Förförra helgen när Agnes, Linnea, Joel, Vicky och jag strosade i Djurgården ska vi då inte tala om. Och till och med på SU när jag lyckas haffa fönsterplatsen i bibliotekets tysta avdelning så att jag kan stirra på lite fina färger när det blir overload i hjärnan.
 
Är så hsp. Börjar tycka det är ganska nice.
 
Kram!

RSS 2.0