Jag är en hamster


Fortsätta blogga, inte fortsätta blogga? Det är frågan.

Vad ska jag skriva nu till exempel? Det enda jag gör just nu, vilket i för sig tar upp mycket tid, är att filosofera över mitt liv och göra någon slags plan för vad jag ska hitta på nu. Himla massa research inkluderat. Eller, jo, jag gör annat också. Typ rensar bort massa saker som jag inte förstår varför jag har här hemma. Verkar som jag har hamstrat men för vad? Jordens undergång? Den var ganska odramatisk om jag får säga det själv. Men en hel del kläder ska bort i alla fall. Aidez-moi là! C'est difficile ca.

Ska nog lägga mig nu, ska upp tidigt för att åka till kiropraktorn. Var där i fredags och blev "justerad" här och där. Fick order om att kyla ner ena benet med en ispåse varje dag till nästa gång, alltså imorgon, eftersom muskeln är så uppretad. Vilket makes no sense tycker både jag och kiropraktor, har liksom inte gjort något specifikt för att reta upp den. Den är bara arg I guess. Men isen har nog hjälpt, ca me rendre heureuse! :)

Ja titta, hur intressant på en skala? Blogga? Inte blogga? Blogga? Inte blogga?

Sorry för franska här och där. Är lite orolig för hur mycket jag kommer att glömma när jag inte pratar det dagligen så det bara blir så! Haha.

Bonne nuit!

Grattis Tibble


Gårdagen var minst sagt sådär, alla har vi såna dagar, men pappa fick mig att skratta på kvällen. Han erbjöd sig att hämta te till mig och frågade om jag ville ha en stor eller liten. Liten sa jag och då fick jag den här:Då var jag ju tvungen att skratta lite. :)

Ps. Årets treor tar studenten på min gamla skola. GRATTIS!


Les photos


Clafoutis med fetaost och morötterFar med torkade plommon

Har känt mig väldigt housewife igår och idag måste jag säga. Det enda jag gjort är att ha tvättat, diskat, strykit kläder, lagat mat och bakat.

Förresten har jag inte glömt bort hur man kör bil. Yey!

Bonne nuit.

Hemma


Nu har jag varit hemma i en vecka. Har börjat landa lite nu.

Håller på att göra en clafoutis. Min vän Ulrika, som jag lärde känna i Aix, och jag köpte varsin kokbok inne på bokhandeln Goulard på Cours Mirabeau. Min handlar om macarons och hennes om flans, fars och clafoutis. Så vi bytte böcker och skrev av recept från varandra innan kursen slutade. Alltså gör jag clafoutis nu! En med feta och morötter. Bild kommer. 

I eftermiddag tänkte jag göra en bretagnsk far (lite som flan fast ändå inte). Rom (inte fiskägg då utan andra typen av rom) är den enda ingrediensen som fattas, måste släpa mig iväg till täby c för det. Bilder kommer på det med! (Inte på mig påväg mot täby c, utan far:en...)

Har inte hälsat på farfar än sedan jag kom hem så jag tänkte att jag gör det i veckan och ta med en far till honom. Far till farfar. (Haha)

Bilder kommer som sagt!


Au revoir


Idag har vi haft pique-nique toute la classe i parken la Torse som ligger nära här var jag bor. Fast från och med imorgon gör jag inte det längre. Alltså bor här. För det har redan gått 4,5 månader. Därav avskedspicknicken. Fy vad sorgligt det var att krama alla hejdå. Det var svårt att slita sig från parken vid typ nio-tiden på kvällen. Vi var där sen kl. 15, förutom när vi var på banken och avslutade våra franska konton, men annars hela eftermiddagen och kvällen.
Sprang även förbi på crêperiet och sa först au revoir, sen à bientôt för det blev mindre sorgligt så.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att hinna till marknaden, köpa presenter till värdfamiljen, äta lunch med värdfamiljen och sen bli skjutsade av monsieur till tågstationen. Borde sova men jag fixar lite med det sista i packningsväg. Om fem dagar är jag hemma. Om en vecka är jag i Finland. Allt känns helt surrealistiskt.

Ännu fler avsked imorgon alltså, vad jobbigt. Både fint och jobbigt.

Bisous et bonne nuit.

Deux colis


Alltså två paket. Köpte ett till paket att fylla med sju kilo (lyckades dock bara trycka ner 5,5 i det andra men ca marche pour moi). Imorgon skickas de hem till Sverige, en vecka innan jag transporterar mig själv dit. Skönt för nu har jag mindre att släpa på, hade nog klarat mig utan övervikt annars också men det hade blivit så tungt, speciellt när vi ska till Paris först.

Har varit i skolan där vi utvärderade hela kursen och fick tillbaka våra små test vi gjorde i måndags. Det gick ganska bra, hoppas att det går bra imorgon också då vi får våra intyg med språknivå (ni vet de där A1, A2, B1, B2, C1,C2?). Hjäälp. Drömde om det igårnatt, att alla i min klass hade fått en viss nivå förutom jag som hade fått den sämre eftersom jag "inte utvecklats alls" (citat från min dröm). Hu.

Efter skolan rendrade jag visite (fin svensk-franska) hos min crêperie-chef på crêperiet. Vi pratade massa, vilket var trevligt, och jag fick ett intyg med fina franska ord (i passé simple t.o.m) på att jag jobbat där. Jag, Hannah och Carro köpte varsin crêpe à emporter (to go) och satte oss på kanten av en fontän vid place des Prêcheurs. Senare blev det varm choklad på café och ännu lite senare ägnade jag mig åt massa massa packande. Typ klar, men det blir problem att rota fram något att ha på sig imorgon.

Vilken roman. Har tydligen mycket att säga. Trots det säger jag nog egentligen ingenting. Kryptiskt.

Har precis skypat med mor och far. Sitter nu inne hos Carro och ska nog snart me coucher. Imorgon har vi sovmorgon till kl. 10. Behövs, fattar inte hur jag kan vara så trött. Vill bara sova hela tiden. Men det ska jag inte göra för jag ska profitera som jag och Ulrika säger numera.Bilder från helgen. Varm choklad i staden Hyères där vi var över helgen. Vi åkte med madame och sov hos hennes föräldrarGlada barn på stranden i HyèresÖdla i Hyères (hade en i mitt rum häromnatten förresten, mys)Och slutligen en lapp som plötsligt satt fasttejpad på posten här på hörnet av vår gata häromdagen. (Ganska rak översättning: "Posten strejkar... Och ja, för att förändras lite"). Nästa dag tyckte de att strejken var slut.

Bonne nuit.


Hm? (inlägg som skulle postas igår)Tänk alltså att det är igårkväll när ni läser.

Det känns som att det gått minst hundra år sedan vi var i Lyon. Nu väntar jag ganska otåligt på att få komma hem och krama om nära och kära. Samtidigt vill jag kunna njuta av den sista tiden här med alla dessa fina människor. Vi har haft en fin skolutflykt till staden Martigues idag. Mesta delen av dagen spenderades på stranden Plage de Sainte Croix med klassen i strålande sol och många plusgrader. Sista badet innan jag åker hem blev det också; salt, ganska kallt (till en början) och allmänt fint. Nu på kvällen har värdfamiljen bakat pizza i sin stenugn och bjudit in en massa vänner. En av dessa vänner fyllde tydligen 64 så det blev tårta och champagne också. (Matkoma.)

Annars ägnas veckan åt att packa också. Hur svårt som helst att få ner 4 månader i en väska + en låda som jag ska skicka hem. Men det ska gå. Imorgon ska jag gå i skolan, hälsa på min (f.d) chef på crêperiet, ta lite foton, dricka varm choklad i goda vänners sällskap, sända iväg den där lådan på posten och skypa med mamma och pappa hoppas jag.Stranden vi åkte till efter Martigues-besöket

Vous me manqez. Et Aix et les personnes là va me manquer.

(Det har snöat hemma va?)

RSS 2.0