Ca va pas


Men ändock skriver jag här.Les murs peints och klassen. Fina, målade väggar i Lyon. Här i quartier des États-Unis.Andfamilj tvättar sig i Parc de la Tête d'OrUtsikt över LyonFakekbankkö framför fakebank (också en mur peint)Rue du premier-film där institut Lumière liggerLyon by nightCarro, Ulrika och Hannah posar vid antingen floden Rhône eller Saône, minns inte vilken
LyonKlassen i Parc de la Tête d'OrFinns en djurpark i parc de la Tête d'Or också

L'atelier de Soierie. Soie = silke. Där gjorde man silkesjalar för hand istället för att massproducera.

Mer bilder kommer (med kommentarer) FixatVoyage d'étude


Imorgon åker vi till Lyon med klassen. Vi stannar i fem dagar, kommer hem på fredag. Det är den här resan som får mig att inse att jag snart åker hem. Att det verkligen gått 3,5 månader sen jag kom hit, lärde känna massa nya fina människor och lärde mig prata franska. Det känns ganska omtumlande om jag ska vara ärlig. Har lärt mig så himla mycket. Tänk om jag inte hade åkt, jag tvekade ett bra tag. Nu ångrar jag inte en sekund att jag faktiskt är här. Hur kommer det kännas att komma hem undrar jag? Jag ser så fruktansvärt obeskrivligt mycket framemot att träffa min familj och mina vänner. Jag ser framemot små saker som att kunna göra vad jag vill hemma, för trots att jag trivs bra här hos värdfamiljen så är man ju begränsad. Ser framemot att använda vårt kök hemma, baka, laga mat, koka te och kaffe!!! Och samtidigt lyssna på musik på hur hög volym som jag vill. Och bara grejen att komma hem till Sverige. Åhh. Samtidigt kommer jag sakna Aix så mycket, nu känner man ju stan. Vet exakt var man ska gå beroende på vad man vill göra eller vem man ska till. Kommer sakna träden, naturen, atmosfären, mentaliteten, öppenheten; södra Frankrike... Och alla människor... Delphine på crêperiet, värdfamiljen, lärarna, alla vänner. Som tur kan jag ju träffa alla svenskar i Sverige, men vi bor ju inte alls på samma ställen.

Äsch, nu ska jag inte tänka på det i förväg. Det löser sig och jag är hursomhelst väldigt tacksam över allt det här.Annars har jag sökt sommarjobb (hemma i Sthlm) och tvättat idag. Sen åt vi lunch ute i solen, gick på marknaden på Cours Mirabeau där jag köpte Marseille-tvål till mamma och nu är vi hemma igen. Träden på Cours Mirabeau är jättevackra, vet inte om det riktigt framkommer på bilden.Det var väl allt för mig idag. Vi hörs om en vecka när vi är tillbaks från Lyon.


Pics


Har sökt, är så lättad. Puh. Här kommer några bilder apropå ingenting.Utsikt från Chateau d'If (på Monte Cristo-ön)En av calanquerna (vikarna) i Cassis.Karneval med Tim Burton-tema i Aix förförra söndagen.

Bonne soirée à tous!

Gaaah


Vaaaad ska jag göra i höst? Plugga? Vad i så fall?? Jobba? Var i så fall??

Det är pianokonsert i nedervåningen just nu förresten. Äldsta dottern är hemma och hälsar på och passar väl på att spela lite. Vill också spela piano. Vi har ju ett hemma (i Sverige) men jag spelar aldrig nuförtiden. Och nu när jag vill spela är jag inte hemma. Bra Vida, bra.

Just det. Min framtid var det.

Sista ansökningsdag till universitet och högskolor är ju på fredag. Ska ni söka något?Update. Alltså alla spelar piano hela tiden. I skolan också, jättefint är det verkligen.

Det var bara det jag ville säga.

Long time no see
Har inte riktigt haft lust att blogga under förra veckan. Men ska försöka börja lite smått nu igen. Och det med en ny hårfärg! Det ni. Lät Carro färga mitt ljusbruna och solblekta hår i lördags kväll/natt. Mörkbrunt blev det! Ser dock svart ut på bilden, men riktigt så mörkt är det inte. (Update, syns bättre på denna bild.) Stor skillnad ändå, är nöjd!

Sen sist har jag varit i Marseille med hela klassen och alla lärare, njutit av sommarväder (22-28 grader, över 20 grader på kvällen/natten också!), läst ut Harry Potter efter long time no see där med, jobbat, shoppat i Marseille och fikat på Starbucks och sist men inte minst badat i havet i förrgår. Vi åkte till en by som heter Cassis, åkte motorbåt runt "les Calanques" (typ vikar, ser ut som Grekland!), åt glass, låg på stranden och badade i la mer mediterranée. På fredag är det min sista praktikdag, om en vecka åker vi till Lyon med klassen på studieresa och sen är det bara två veckor kvar av kursen. Och efter de två veckorna bär det av till Paris och sen *trumvirvel* Sverige.

MON DIEU, helt galet.

Puss på er och godnatt.

RSS 2.0