trait d'union


Trött tjej...

This is nice




Les Gorges du Verdon



Mitt-i-plugget-promenad i Nice

The nutcracker prince



"...and a really mean mouse" haha. Det är mycket bättre utan speaker, jag lovar. Och gärna på svenska.

Igår hade vi adventsfika hos mig och alla hade tagit med sig bidrag. Det bjöds på lussebullar, pepparkakor, gâteaux suedois, speculoos-kakor (smakar pepparkaka), mandariner, vin chaud (glöggsubstitut, funkar alldeles utmärkt!), pain d'épices och mycket mer. Slutade med att vi var några kvar som tittade på min barndoms julfavorit Nötknäpparen och råttkungen !! Nostalgi på ytterst hög nivå. Att jag inte letat efter den på youtube innan, man kan kolla på hela fast på engelska där. Så det gjorde vi! Ovan har ni trailern. Musiken är ju komponerad av Tchaikowsky, himla himla fint.

Har dock lite svårt att få in julstämning ändå, det är ju ca 20 grader på dagarna. Men i les Gorges du Verdon, uppe i bergen, var det kallt och väldigt frostigt, himla vackert. Bilder kommer.

Bonne journée!


Cruel sadistic table-ferries


Citat från Gilmore Girls... Tvek på om jag nånsin kommer att tröttna!

Kollade precis in min gamla o-offentliga blogg som jag hade i gymnasiet (det var en konstig känsla att bläddra igenom, känns som om det var tio år sen, men ändå inte) och hittade denna bild. Drygt två år sen, tagen här i Nice.



Tänk att jag pluggar här nu.


l'hiver à Nice


Hm vart kom alla besökare ifrån igår måntro? Vad spännande.

Försökte jättelänge att ladda upp en bild och sen tillslut när det gick kändes den inte intressant alls. Jag har ju varit så fruktansvärt oambitiös med att ta bilder. Imorgon ska jag dock på utflykt till Gorges du Verdon (vackra bergslandskap, är så taggad!) så då ska jag nog lyckas fota lite.

Idag är det bara plugg som gäller och det ska gå sjukt effektivt och bra har jag bestämt.

Och på söndag kommer klassen till mig på adventsfika! (Advent redan??) Woho

Redovisningen gick väl förövrigt bra förutom att den tog med sig all min energi igår. Måste. Sluta. Bli. Så. Nervös.

Nej nu är det bäst att jag promenerar mig till skolan som man säger på franska.


Hjälp


Sitter här och äter kikärtsgryta med pasta (pasta med kikärtsgryta?) och förbereder mig mentalt inför min redovisning i språkhistoria. Sista redovisningen för terminen!

Kram!


Ça va trop vite


Tiden går så fort! Snart avlöser redovisningar, inlämningar och tentor varandra och sen är det hem och fira jul.

Jag måste ju hinna köpa julklappar, fixa med lägenhet, besöka lite museum och sånt som jag skjutit upp och massa annat! Men det löser sig.

Nu ska jag iväg till skolan och plugga himla effektivt tänkte jag. Ser så mycket framemot att fira jul hemma :)


Beaujoulais Nouveau


Hej! Nu ska jag och Linnea iväg och handla mat, eftersom vi är ca 6-7 pers som ska göra hamburgare till huvudrätt och gino till efterrätt ikväll! Det är även final av Danse avec les stars - franska motsvarigheten till Let's dance - ikväll.

Förresten så hade vi vinprovning i skolan i torsdags, eftersom det är nu man ska dricka Beaujoulais Nouveau. Ett rött vin som kommer från regionen Bourgogne och som ska drickas bara 6-8 veckor efter skörd. Är drickbart i en månad bara och börjar säljas den tredje torsdagen i november samma år som det skördats. Alltså i torsdags! Folk stod även och provade vin på gatorna i gamla stan, till musik och dans!

Nu måste jag gå!




Färgen




Här är nu hårfärgen (bara för dig Irreeee :)) hehe.

Måste bara tillägga att tavlan ovanför (sitter i min hall) är en Frankrike-karta! Den är jäääättefiiin!

Nu ska jag laga mat och skriva rent anteckningar. Ha en fin fredag! (Om en månad är jag hemma! Saknar er!)

Que faire?


Handla mat, plugga (var i så fall? på stranden? här? skolan?) eller ta en promenad och upptäcka mer av Nice? Dagens dilemma (eller lyxproblem snarare). Har redan haft lektion, litteratur på morgonen. Eftersom jag inte kan bestämma mig i alla fall, skriver jag här. Skriva brukar få ordning på tankarna.

Vet ni, när jag nyss gick ner och slängde soporna i soprummet och sen skulle kolla posten stod det en madame och stoppade in massa små lappar i postlådorna. När jag ska öppna min frågar hon om jag känner någon som vill hyra en lägenhet, möjligen en student kanske? "Ouuui... Peut-être, je suis étudiante alors..." (Ja... Kanske, jag är student...) svarar jag då lite dröjande. Och vi börjar prata och kommer fram till att hon pratat med dem på min skola här, de ska kolla på lägenheten imorgon (för studenternas skull), hon vill hyra ut den på en gång och vill jag komma och kolla på den?

Varför inte, tänkte jag. Den ligger alltså här i huset jag bor i, men i andra delen. Så vi går dit och den var väldigt fin och fräsch, med stort badrum och ugn och mikro i köket och allt. Den är dock tusenlappen (i kronor alltså) dyrare än min, och jag gillar ju var jag bor, så jag är inte intresserad. Men lovade vidarebefordra två av hennes lappar, ifall nån annan jag känner är det. Kul och prata med henne i alla fall och se en annan lägenhet i huset. Och franskan flöt på så bra så jag blev glad!

Posten kollade jag såklart aldrig. Bra där. Får göra det nu när jag... går och gör vad jag nu än kommer fram till.

Mitt hår är nästan svart förresten! Det var inte riktigt meningen, men jag är happy bird ändå. Mörkmörkbrunt.

Bonne journée à vous tous!

Chataîn foncé


Nu var det slutpluggat för idag. Och jag tog ut mat jag fryst in i morse så jag behöver inte laga middag, himla skönt!

Ska väl sätta mig och kolla på någon film eller läsa kanske. Nåt söndagssyssligt i alla fall.

Denna helg har det experimenterats en del med hårfärg förresten. Lämnar det som cliffhanger, ond som jag är! hehe...

Bonne soirée!

Presidenten Vida släcker brasan i hemlighet


Hemskt bra kväll igår också! Tacos och massa prat är ju inte helt fel. Och vi lekte en lek som resulterade i bland annat ovanstående mening, haha.

Hittade några "gamla" bilder härifrån och blev nästan lite sugen på att springa ner till boulangeriet mittemot. Jag menar, titta vilket fint fika! Typ som en semla, fast en svan.



Fikon är också trevligt, tror dock säsongen börjar vara över? Hm..?





Nu blir det en kopp te för mig. Trevlig lördagskväll på er!!



Je m'en vais



*Försöker visa upp fin skjorta hittad i en vintage-butik här*

Nu ska jag iväg och "laga" tacos med vänner!

11/11-11


Väldigt förvirrande det här med vädret. I en vecka har det varit regn/storm (med lite sol då och då) och helt galna vågor i medelhavet. Har inte sett det själv, men polisen spärrade av strandpromenaden eftersom vågorna slog ändå upp dit! Fina bilder på det kan ses här på en klasskompis blogg. Coolt...

Nu är det superfint vårväder istället, fast med en doft av höstlöv. T-shirtväder till och med. Och samtidigt spelas julmusik upp i en butik när man minst anar det. Plus att julkort, dekorationer och julgodis säljs överallt. Min granne har i för sig haft en julkrans på dörren sedan jag kom hit. Ja det är väl praktiskt?

Ikväll är vi några som ska laga middag tillsammans, det ska bli mysigt.

Nu blir det, surprise, plugg! Lyssnar på soundtrack till baletten Nötknäpparen samtidigt, liiite julstämning ska jag väl lyckas med? :)

L'Egypte ancienne



Kleopatra hängde igår med Doktor Mugg, Barack Obama, Sandy i Grease, Mimmi Pigg, Pain au chocolats, Pippi, Che Guevara, en fransk bonde, Asterix m.fl!

Blev hedrad som top tre i utklädnad, två pain au chocolats kom på andra plats och den välförtjänta vinnaren var Doktor Mugg!

Fin kväll :)

Ok...


...men vad är oddsen att jag har tappat bort boken jag ska redovisa om nu på onsdag? Av de tre böcker vi ska läsa till litteraturen ska jag prompt tappa bort just den.

Gah!

سلام

Hej

Mår ni bra? :) Jag skulle egentligen varit i Aix-en-Provence denna helg, men min och Malins skjuts kunde inte köra oss. Men vi ska försöka igen snart! Vi har haft en ganska intensiv vecka då vår kursansvariga svenska lärare varit här nere och haft stödgrammatik med oss, i tretimmarspass i tre dagar. Lägg till vanliga lektioner i grammaire, expression orale och littérature contemporaine på det.

I tisdags var vi dock helt lediga, eftersom fransmännen demonstrerade mot G20-mötet som är i Cannes just nu. Vet ni hur mycket poliser det är överallt eller. Vid järnvägsstationen som jag bor nära står de i långa rader med typ sju poliser i varje bil. Vi spenderade förmiddagen på stranden i tisdags i alla fall (inte på demonstrationen, även om det varit intressant att se), i strålande sol! Simmade också, helt otroligt, kändes inte ens kallt. Det kan dock tilläggas att det nu regnat sen i onsdags. Fast det är ganska varmt ute ändå.

I torsdags pluggade jag både i och utanför skolan från kl. 9 till kl. 17.30 då vi slutade. Och sen köpte jag en peruk (bild kommer ikväll) och klänning! Igår letade jag, Agnes och Linnea efter accessoarer till våra utklädnader. I kväll är det alltså Halloween-fest med klassen och jag är klar med utklädnaden i tid! Och jag är nöjd med den dessutom. Helt fantastiskt.

Vilket babbel. Nu tänkte jag vara riktigt effektiv och skriva klart min uppsats som stör mig något så fruktansvärt. Vill bara ha den klar. Det går så segt att skriva den, den förra gick mycket fortare.

Höööörs seeeen

Sånt jag tycker är fint


Här kommer en liten bildlista, inte i någon slags ordning. Allting är lika fint på olika sätt. Vänner och familj-bilderna representerar dessutom så många fler än som syns på dem! Alors, c'est parti.


1. Mattor på tork på bryggan i Pyhäsalmi



2. Fullmåne sett från hamnen i Chania på Kreta + suddiga bilder från fyrpromenad





3. Träd som växer åt fel håll, om jag får uttrycka mig så



4. Se en julpyntad Cours Mirabeau och ha fyra månader av Aix framför sig



5. Titta på hamnen i Marseille i skymning och bli löjligt lycklig av att se havet igen



6. Nya vänner...





Gruppbild 1 lånad från Siri och gruppbild 2 lånad från Vicky

7. ... och gamla vänner





8. Familj och släkt, här; bli attackkramad efter utspring



9. Sovande undulat



10. Anteckningar och att läsa franska



11. Göra cupcakes med kusin




(Ser ni chokladstigen som går till skogen = svampen? :)

12. Åka till Elafonissi på Kreta, ligga på rosa sand hela dagen och inte ha ett bekymmer i hela världen



13. Vattenpipor i olika färger



14. Att bli fäst vid en gata (Rue d'Italie) man går fram och tillbaka på varje dag i fyra månader och att om man fortsatte tillräckligt långt på gatan skulle man till slut komma till Italien



15. Sist men inte minst; lycka som fastnar på bild




RSS 2.0