Que faire?


Handla mat, plugga (var i så fall? på stranden? här? skolan?) eller ta en promenad och upptäcka mer av Nice? Dagens dilemma (eller lyxproblem snarare). Har redan haft lektion, litteratur på morgonen. Eftersom jag inte kan bestämma mig i alla fall, skriver jag här. Skriva brukar få ordning på tankarna.

Vet ni, när jag nyss gick ner och slängde soporna i soprummet och sen skulle kolla posten stod det en madame och stoppade in massa små lappar i postlådorna. När jag ska öppna min frågar hon om jag känner någon som vill hyra en lägenhet, möjligen en student kanske? "Ouuui... Peut-être, je suis étudiante alors..." (Ja... Kanske, jag är student...) svarar jag då lite dröjande. Och vi börjar prata och kommer fram till att hon pratat med dem på min skola här, de ska kolla på lägenheten imorgon (för studenternas skull), hon vill hyra ut den på en gång och vill jag komma och kolla på den?

Varför inte, tänkte jag. Den ligger alltså här i huset jag bor i, men i andra delen. Så vi går dit och den var väldigt fin och fräsch, med stort badrum och ugn och mikro i köket och allt. Den är dock tusenlappen (i kronor alltså) dyrare än min, och jag gillar ju var jag bor, så jag är inte intresserad. Men lovade vidarebefordra två av hennes lappar, ifall nån annan jag känner är det. Kul och prata med henne i alla fall och se en annan lägenhet i huset. Och franskan flöt på så bra så jag blev glad!

Posten kollade jag såklart aldrig. Bra där. Får göra det nu när jag... går och gör vad jag nu än kommer fram till.

Mitt hår är nästan svart förresten! Det var inte riktigt meningen, men jag är happy bird ändå. Mörkmörkbrunt.

Bonne journée à vous tous!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0