Ojämn


är jag i mitt bloggande. Ska försöka bättra mig! Men tiden flyger verkligen iväg. I torsdags till exempel började jag dagen med att göra klart en inlämningsuppgift och skicka in den, laga en stor portion ugnsgrönsaker (tack för att jag har en ugn!), samt tillsammans med Malin ordna det sista för vår redovisning som vi skulle ha samma dag. När jag kom tillbaka från lektionen i Langue et civilisation (redovisningen gick bra) diskade jag och lagade mer mat (tonfisksås). Som jag sedan frös in och sen diskade jag ännu mer (har ingen diskmaskin).

Sen var jag helt slut men jag släpade mig tillbaka till skolan och träffade klasskompisarna för middag i gamla stan. Värt! Efter middagen strosade vi runt och satte oss på en fontän i trogen Aix-stil och pratade. Bestämde att vi åker till Monaco på fredag, igår alltså. Sagt och gjort, betalade 1 euro för bussen dit, kollade på casinot, båtarna, åt, besökte oceanografiska muséet, såg furstepalatset utifrån, en katedral och tog 1-eurosbussen hem igen.

Och sen kan man tro att jag gick hem och sov och åt. (För det ville jag verkligen!) Var ju tvungen att handla pga tomt kylskåp. Den stora, prisvärda mataffären ligger lite på andra sidan stan för mig, men tog tramway:n dit, handlade det viktigaste och åkte till lägenheten. Lagade lite mat, åt, skypade, ordnade matsäck till idag och la mig för sent.

Idag hade vi klassutflykt till Cimiez här i Nice. Vi fick höra massa historia, gå på Matisse-muséet och äta pick-nick i en park med massa olivträd. Sen var det bara att köpa baguette på boulangeriet, hem och äta, diska, koka bönor som jag tänkte ha i en sallad, dricka kaffe, skriva rent anteckningar, duscha och snart ska jag gå till hamnen med klasskompisar för att uppleva "Fête du port" (uppdaterar när jag vet vad det är) och hänga på stranden.

Sjukt kul! Är trött dock men det tar jag igen imorgon. Efter att jag pluggar, tvättat, gått till marknaden och lagat mat vill säga... eh.

Bon week-end! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0