Jour libre


Nu är vi tillbaks från vår vandring. Vi började med att gå till Musée Granet som mamma var på tidigare i veckan. Det var gratis med studentkortet som vi fått, yey. Väldigt fin installation hade de, den heter Futuréalismes och är öppen ända till april (hint hint). Vi kollade även deras vanliga utställningar. Eller egentligen gick vi in i kyrkan bredvid först förresten och kollade på den, för muséet hade inte öppnat än. Men i alla fall, sen skulle vi leta efter ett bra och billigt ställe att äta på. Slutade med att vi hamnade på rue d'Italie, på ett Italienskt ställe (surprise). Gatan heter rue d'Italie eftersom den går mot Italien. Så de som åker via Aix med bil till Italien måste åka på denna lilla gata genom centrala stan. :D

Sen mellanlandade vi "hemma" och drog sen för att leta reda på biblioteket i Aix. Det är jättestort! Bibliotekskort för ett år kostar ca 8-9 euro om man har ett carte étudiante, värt! Helt slut igen efter att ha gått så mycket. Snart ut igen för att leta efter middag, eftersom det vi inte får det på fredagar och lördagar.

Är inte längre så rädd för att fråga och beställa saker på franska! :D Fast det är läskigt att säga au revoir, det är så svårt att uttala.

Kanske ska göra klart min läxa nu...

Mamma och pappa, hur är det med Blåvinge?
Kom ihåg inte ha levande ljus eller tända brasan/vassa föremål/varma stekpannor framme när burdörren är öppen!!





Kommentarer
Postat av: Behrouz

Blåvinge har det mycket bra. häromdagen jag köpte vitaminen som han brukade få i sin vatten.

Allt annat är bra och räknar redan dagarna.

Många kramar

2011-01-08 @ 15:47:31
URL: http://vizda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0